Presentation

Copyrights 2010-2022. Ingrid Leonardsson. All rights reserved

Bilderna är skyddade genom BUS


"Skiftningar i glas"
Naturens och livets olika skiftningar är en stora inspirationskällor för mig.
Det finns många betydelsefulla skiftningar både vad det gäller årets och dygnets olika växlingar; vår, sommar, höst, vinter, gryning, ljus och mörker samt alla känslomässiga skiftningar som sker i samspel med detta.
Skiftningar i relationer påverkar oss starkt. Såväl vänskaps- som kärleksrelationer.
Skiftningar hör i hop med övergångar och förändringar. Förändring av färger, former, stämningar, känslor och perspektiv. För mig hör skiftningar också ihop med skönhet.
Skiftningar kan öppna upp för nya upplevelser, vilket jag hoppas att min glaskonst också kan göra.

Ingrid Leonardsson

Glas är ett otroligt fascinerande och ibland oförutsägbart material som är  spännande, inspirerande och utmanande att skapa i, där varje konstverk är både unikt och personligt.

Jag upplever mig själv som autodidakt glaskonstnär och har ca 20 år av konstnärligt och hantverksmässigt arbete inom glasfusing/glasgjutning. Genom exprimenterande och skaparlust har jag utvecklat det sättet jag arbetar på med glaset idag.

Vilket innebär att jag arbetar med glaset i flera skikt med flera olika ugnsbränningar där jag använder glaspulver och metaller, bl a guld och silver får att uppnå de färger, former, mönster och djupeffekter som jag önskar. 

Det konstglas som jag arbetar i är Bullseye-glas.
Teknikerna jag använder mig av är glasfusing (ugnsformat glas) screentryck samt glasgjutning.

Glaset köps in i stora glasskivor som som jag skär, krossar eller klipper i bitar som sammanfogas till det mönster jag önskar.  Varje glasföremål bränns ett flertal gånger i temperaturer mellan 690-830 grader beroende på vilken effekt jag vill uppnå. Om föremålet ska böjas eller formas ytterligare så bränns det ännu en gång (slumping) t ex till ett glasfat. 

Jag är född och uppvuxen utanför Urshult i Småland men bor numera i Björlanda som ligger på Hisingen, Göteborg.
Det är också här jag har min glasateljé.

Varmt välkommen på ett besök
                        

svägerskan 19.02.2012 17:52

Glas fat med guldfisk, kan du väl spara tills jag har råd...VAD KOSTAR DENNA?

| Svar

Senaste kommentarer

23.01 | 01:37

Har dessa så fina

14.09 | 18:51

Hej Carola! Ja, absolut! Jag medverkar på Västra Hisingens konstrunda och finns på Hembygdsgården , Lysevägen 5 , Torslanda! Öppet både lörd o söndag 11-17! 😊

14.09 | 16:54

Hej jag vill bara kolla att du har öppet 19 september kl 11-17 som det står på din hemsida. Vill kolla för säkerhets skull med tanke på Corona
Hälsn Carola Gams

21.11 | 20:37

Hej Desiree. Tack och roligt att du tycker det. Om du skickar ett mail till mig på ingrid.leonardsson@gmail.com så skickar jag prisuppgifter.
Mvh ingrid